CO2-Footprint

Wat is een CO2 footprint?

Een CO2 footprint is een milieumaat voor het bedrijfsleven. Elk bedrijf die hier mee bezig is maakt hiermee inzichtelijk hoeveel CO2 hun bedrijf uitstoot. Door deze footprint is eenvoudig te zien waar minder CO2 uitstoot gereduceerd kan worden.

Wat kunt u met een CO2 footprint?

De CO2 footprint is een handig hulpmiddel om snel inzicht te krijgen hoe uw bedrijf de CO2 uitstoot kan verlagen. Het gaat niet alleen om het inzichtelijk maken van de CO2 uitstoot, maar ook reductie kan leiden tot flinke besparingen voor uw bedrijf of organisatie.

Wat is het doel?

Het maatschappelijke doel is de CO2 uitstoot te reduceren. Bedrijven die hier aan mee werken gaan kijken hoe ze schoner kunnen werken en produceren.

Waar kan mijn bedrijf of organisatie op besparen?

We hebben een opsomming gemaakt hoe uw bedrijf of organisatie de kosten en CO2 uitstoot kan verlagen:

  1. Besparen op transport
  2. Besparen op emissies
  3. Besparen op energie
  4. Besparen op papier
  5. Besparen op water
  6. Besparen op afval
  7. Besparen op ict

Hoe maak ik een CO2-footprint?

Er is een website om eenvoudig een CO2-footprint te maken. U vult uw gegevens over energie, water, afval, emissies, transport en papierverbruik in. Na het invullen van uw gegevens krijgt u direct een milieuscore, kostengrafiek, CO2-footprint, efficiency-indicatoren en besparingstips voor uw bedrijf.

Om een footprint te maken verwijzen wij u door naar de website www.milieubarometer.nl ( Deze CO2 analyse is niet gratis )

Er zijn een paar gemeentes die deze dienst gratis aanbieden! Om te kijken of u hier voor in aanmerking komt klik hier

Wilt u meer informatie over begeleiding bij het opstellen van de CO2-footprint? Vraag dan onze brochure aan.

Brochure aanvragen