17jan2013

Het Nieuwe Werken: hype of duurzaam

Posted by Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v.

Sinds de jaren ’90 zijn organisaties al bezig om over te stappen naar Het Nieuwe Werken. Was dit eerst een nieuwe manier van inrichting van het gebouw: flexplekken, open werkruimtes en transparantie, nu is het vooral een complete manier om het bedrijfsproces opnieuw te organiseren.

ICT

Door de razendsnelle ontwikkelingen in de ICT kunnen bedrijven nu gemakkelijk hun werknemers op afstand laten werken. Daarnaast is het type werk in de afgelopen decennia enorm veranderd. Van een maak-industrie zijn we omgeschakeld naar een dienstenindustrie.
Voor heel veel werkzaamheden, zoals een adviesgesprek of administratie, hoeft men niet meer op de zaak te zijn. De documentenstroom is online beschikbaar en ook te verwerken. Administratieprogramma’s hebben online versies en zijn zo ook overal ter wereld te benaderen.

Thinclient

De komst van de energiezuinige Thinclient heeft ervoor gezorgd dat Het Net Nieuwe Werken ook nog eens goedkoper is geworden. De computers, waarop het zware rekenwerk plaatsvindt, worden in een datacentrum/rekencentrum centraal geplaatst. De computer wordt zo gecombineerd met anderen: er is een eigen Windows-omgeving beschikbaar met de vertrouwde Office-programma’s en andere software. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over updates, virussen etc. Alles wordt op afstand beheerd. U kunt ook gewoon uw werk laten staan en eventueel thuis of elders verder werken.

Cloud

Het bovenstaande werken met de Thinclient is dus het werken in de Cloud. Dit betekent zoiets als “werken op iedere plek ter wereld, zonder dat je precies weet waar”. De kracht van duizenden computers wordt zo gecombineerd.

Duurzaam

Het Nieuwe Werken zorgt voor een aantoonbare CO2-reductie. Daarom besteden we ook aandacht aan dit fenomeen op de CO2-Prestatieladder. U heeft minder computers nodig voor uw organisatie en u kunt uw werknemers flexibel laten werken. Aan Het Nieuwe Werken kunt u ook een heel nieuw bedrijfsproces verbinden: uw werknemers kunnen thuiswerken of op verschillende locaties door het land.

Kostenbesparing

Een ander voordeel van Het Nieuwe Werken is de kostenbesparing: u heeft geen dure softwarelicenties meer. Alles wordt groot ingekocht, waardoor u profiteert van de lagere kosten. Dit is vaak zo’n 30% en elke organisatie kan ermee beginnen: van één tot honderden gebruikers.

Toekomst van Het Nieuwe Werken

Door de ontwikkelingen in de ICT en ook de mobiliteit van mensen zal het werken steeds minder op een vaste plek plaatsvinden. De nieuwe generatie logt bij wijze van spreken nog vrijwel nauwelijks in op een PC, maar gebruikt de smartphone of tablet.
Dit zorgt ervoor dat door over te stappen op Het Nieuwe Werken en te gaan werken in de Cloud u uw organisatie aanpast aan de nieuwe gebruikers en tegelijkertijd een hoop kosten bespaart. Kortom: een win-win situatie!

Voor meer informatie over Het Nieuwe Werken, neem contact op met ImpressiveXS: 0592-820229 of e-mail.