5jan2013

Mijlpaal voor CO2-Prestatieladder

Posted by Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v.

Vorige maand november heeft het 250ste bedrijf in nederland een CO2-bewust Certificaat ontvangen van de instelling SGS Nederland. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) was ook aanwezig om het 250ste bedrijf te feliciteren met het behalen van niveau 4 op de CO2-Prestatieladder. In 1,5 jaar tijd is het aantal gecertificeerde bedrijven voor de CO2-Prestatieladder verdrievoudigd.

De CO2-Prestatieladder is binnen de bouwsector inmiddels toonaangevend als duurzaamheidinstrument. Ook in andere sectoren is CO2-Prestatieladder vaker ingezet.

ICT Automatisering heeft CO2-reductie een prominente plaatst gegeven in haar duurzaamheidsbeleid en heeft daarom de CO2-Prestatieladder gebruikt. Deelnemen aan de CO2-Prestatieladder is voor ICT veel meer dan het verkrijgen van gunningvoordeel en een groen imago, het is ook een andere manier om naar de eigen organisatie en omgeving te kijken.

Met behulp van de CO2-prestatieladder is er door ICT een enorme hoeveelheid energie bespaard. Om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van CO2-emissie heeft ICT al een aantal maatregelen genomen wat veel kosten reduceert. Zo zijn er onder andere energiebesparende maatregelen genomen in ICT’s kantoorpanden, wordt er bewust met warmte en koeling omgegaan en wordt er hard gewerkt aan een passend mobiliteitsbeleid. Door het deelnemen van CO2-prestatieladder is er een belangrijke stap gezet in het verdere CO2-reductie binnen de activiteiten van ICT, maar ook richting de partners in de keten.

Het hele artikel lezen?